Senaste nytt:

11. Sep, 2022

Info om nytt avtal!

Nytt avtal om tjänster i fibernätet

Som du säkert sett har vi skrivit ett nytt avtal om tjänster i fibernätet. Det finns även denna gång fyra olika alternativ beroende på vilket behov du har och om du kommer att använda tjänsterna hela året eller endast under vissa delar av året. För samtliga alternativ gäller att din fiberförening tar ut en nätavgift på f.n. 50 kr/månad för underhåll och administrativa tjänster.

Du kan behålla din nuvarande Mediebox om denna fungerar utan problem. Är det problem med den nuvarande boxen byter vi denna utan kostnad i samband med det nya avtalet börjar gälla eller vid senare tillfälle under avtalstiden.

Alla TV-boxar behöver däremot bytas ut mot nya då vi kommer att ha Telia som leverantör av TV i stället för Sappa. Den gamla TV-boxen lämnas på återvinningsstation eller till din fiberförening.

Köper du ett större utbud från Sappa än det som ligger i grundutbudet? Om avtalstiden fortsätter efter 2022-11-01 ska du ha kvar din Sappabox så länge som bindningstiden gäller och byter därefter till en Teliabox. Du får din TVbox genom fiberföreningen.

I god tid innan övergången kommer Otterbäckens Fiber att meddela var och när du kan byta box. Vi kommer då även att informera om hur ett ev byte av Medieboxen går till.

TV-utbudet är intressant för många. Vi kommer att erbjuda Telia Bas i abonnemangspriset. Det innebär att du får följande kanaler:
SVT:r, axesstv, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 och sportkanalen.

SVT:r står för alla SVT:s kanaler. Dessutom kan du nu streama 13 av dessa kanaler på dator, surfplatta och mobiltelefon samt ha playfunktion på flera av kanalerna.

1. Nov, 2017

Driftstörning!

Som en del av er kunde konstatera blev vi utan uppkoppling mot Internet och TV i måndags. Det berodde på en avgrävning som drabbade alla föreningar i Gullspångs kommun. Man gjorde en temporär reparation och fick igång nätet senare under eftermiddagen.

Imorgon den 2 november ska man fortsätta arbetet. Det innebär att vi kommer att vara utan Internet, TV och Telefoni under det arbetet.

Entreprenören meddelar att arbetet beräknas påbörjas kl 08.00 den 2 november och de flesta ska kunna vara igång igen vid lunchtid. Några kan dock bli utan förbindelse fram till max 17.00 den 2 november.

Vänliga hälsningar

Staffan Gustafsson

12. Jun, 2017

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber

Trevlig sommar!
Nu har vi varit igång ett tag
De allra flesta som ska ha en aktiv anslutning har kommit igång nu. Det har gått bra ur vårt perspektiv. Väldigt få verkar ha haft några större problem.
Några hade fiberproblem första tiden, men de rättades till snabbt. Någon har haft problem med mediaboxen och någon annan med TV-boxen, men ändå ganska få. Flera har haft synpunkter på det trådlösa nätverket och haft synpunkter på snabbhet och räckvidd. Visst, det är inte det snabbaste trådlösa nätet, men det fungerar ändå bra. Några av oss har valt att skaffa en annan trådlös router och då har hastighet och räckvidd blivit mycket bättre.
Vi vill veta hur det har fungerat för dig
Inom en vecka kommer vi att skicka ut en enkät där vi frågar hur det fungerar för dig. Det är bra om du tar dig tid att fylla i enkäten och skickar in den. När vi fått in svaren kommer vi att sammanställa dem och får då en bra bild av hur det har gått. Liknande enkäter har skickats ut till de andra fiberföreningarna i Gullspång.

Om du får problem
Får du problem med Internet eller Telefoni ska du ringa Net at Once. Deras kundservice har öppet 08:00 - 20:00 och du når dem på telefon 0771 - 40 44 00. De kan se hur kontakten med dig ser ut och hjälpa till att rätta till problemen.

Får du problem med TV:n ska du ringa Sappa. Deras kundservice har telefon 0774 - 44 47 44. De ser också om du har kontakt. De hjälper till så du får igång TV:n igen. Deras öppettider är 08.00 till 22.00. Där kan du även beställa fler TV-boxar och uppgradera innehållet i ditt TV-utbud.

Ha en riktigt skön sommar!
Till sist hoppas vi att du får en skön sommar här i Otterbäcken eller där du kommer att vara.

Vill du komma i kontakt med någon av oss i Otterbäckens Fiber kan du enklast nå oss via e-post. Våra e-postadresser hittar du på vår hemsida under fliken styrelse.

Hälsningar från

Styrelsen för Otterbäckens fiber.

28. Mar, 2017

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber

Har du kopplat upp dig?

Vi är igång –koppla upp dig!
Nu är det ca 85 medlemmar som kopplat upp sig. Det är ungefär hälften. Vi vill att alla som har möjlighet kopplar upp sig och registrerar sig i Net at Once registreringsportal. Den kommer man bara åt om man är uppkopplad.
Problem med uppkopplingen?
Du har fått beskrivning av hur du ska göra för att koppla upp dig mot portalen. Ett mindre antal har inte kunnat koppla upp sig. Det beror huvudsakligen på fiberfel. Fibern är inte rätt svetsad, fibern är skadad eller den är felkopplad i ett skåp. För att kunna åtgärda detta måste vi få veta det.

Om du inte får signal ska du ringa Net at Once – Kundservice har öppet 08:00 - 20:00 telefon 0771 - 40 44 00. De gör då en kontroll och kan se vad felet är. De flesta problem som kan uppstå kan de åtgärda under samtalet. Men är det fiberfel måste det åtgärdas av vår fiberentreprenör. De kommer hit denna vecka (v 13) och ska då åtgärda de fel som vi vet om.

Vill du ha fler TV-boxar?
Om du vill ha fler TV-boxar ska du beställa det hos SAPPA. Ring deras kundservice 0774 - 44 47 44 och beställ där.

Läs igenom de dokument som skickades ut till alla medlemmar med vanlig post förra veckan. Där finns svar på de flesta av dina frågor.

Vill du anmäla fiberfel eller har ytterligare någon fråga är du välkommen att höra av dig till:

Erik Söderström (projektledare)
Tele: 0506- 362 79
E-post: erik.soderstrom@gullspang.se


Hälsningar från styrelsen!

20. Mar, 2017

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber

Nu kör vi igång nätet!

Utrustning på Plats
Net-at-Once monterar nu den aktiva utrustningen i vår nod. Så fort den är monterad kan vi koppla upp oss. De räknar med att vi ska kunna koppla upp oss redan den 21 mars.
Koppla upp dig och testa så allt fungerar
Vi föreslår att du kopplar upp dig så fort du har möjlighet, så vi kan se att allt fungerar. Net at Once kommer att finnas kvar i Otterbäcken några dagar för att kunna åtgärda ev problem.
Anvisningar och lathund
Bifogat finns två PDF-dokument. Det ena visar hur du kopplar upp dig och hur du registrerar dig i Net at Once välkomstportal. Det andra är en lathund med diverse nyttiga uppgifter om inte allt skulle gå som det är tänkt. Det kan även ge svar på frågor du har.
Lås igenom båda dessa dokument och spara dem. De kan vara bra i framtiden.
Har du inte kopplat in dina boxar ännu?
Då är det hög tid att göra det nu! Instruktionsfilm finns på vår hemsida www.otterbackenfiber.se . Det framhår även av de instruktionshäften som medföljer boxarna hur du ska göra.
Kom på årsmötet den 22 Mars kl 19.00 i Folkets Hus!
Kallelse har gått ut för några veckor sedan. Handlingar finns även på vår hemsida.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonerna nedan:

Erik Söderström (projektledare)
Tele: 0506- 362 79
E-post: erik.soderstrom@gullspang.se

Staffan Gustafsson (ordförande)
Tele: 070-6299144
E-post: staffan@otterbackenfiber.se

Hälsningar från styrelsen!

9. Feb, 2017

Viktig info om uppsägning av teleabonnemang

Viktig ny information om uppsägning av ditt fasta telefonabonnemang!

Säg inte upp ditt fasta telefonabonnemang innan fibern är inkopplad och fibernätet är igång!
Föreningen har fått ny information och gör nu en rättelse angående den fasta telefonin.

Har du Telia som leverantör av fast telefoni ?
Har du idag Telia som telefonileverantör för den fasta telefonin och har valt Triple play-paketet från Net at Once kommer din uppsägning av fast telefoni, och flytt av ditt gamla telefonnummer till ditt nya abonnemang, att göras av företaget Net at Once om detta önskas. Du väljer det i registreringsportalen när nätet är igång.
Du behöver alltså inte säga upp ditt telefonabonnemang själv innan den 1 april. Om du säger upp abonnemanget själv finns risk att du behöver byta telefonnummer eller betala för att ha kvar ditt gamla.

Har du annan leverantör av fast telefoni än Telia?
Har du en annan leverantör av fast telefoni än Telia idag, måste du säga upp ditt abonnemang själv. Görs detta innan fibernätet är igång finns risk att du behöver byta ditt telefonnummer eller betala för att ha kvar ditt gamla.

Har du sagt upp ditt telefonabonnemang rekommenderar vi att du ringer din leverantör och avbryter din uppsägning!

Vi ber om ursäkt för förvirringen!

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonerna nedan:

Staffan Gustafsson (ordförande)
Tele: 070-6299144
E-post: staffan@otterbackenfiber.se
Erik Söderström (projektledare)
Tele: 0506- 362 79
E-post: erik.soderstrom@gullspang.se

31. Jan, 2017

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber

Datum för driftstarten bestämt!

Hej!
Den här veckan (v 5) blåser man det sista. Svetsningen till kunder beräknas vara klar v 6. Det stora svetsarbetet blir sedan i noden och i skåpen. Det beräknas ta 5 veckor från och med denna vecka. När blåsning och svetsning är klart ska vi lämna över dokumentationen till Net at Once som ska planera sitt arbete med den aktiva utrustningen som de ska sätta in i noden innan vi kan börja surfa. Vi tror att de kan vara klara i mitten av mars. Därefter blir det besiktning, testning och ev justeringar.

Mot bakgrund av det har vi bestämt att driftstarten blir den 1 april.

Öppet Hus i Folkets Hus den 29 januari
I söndags hade vi öppet hus i Folkets Hus. Det kom ett 70-tal medlemmar dit och hämtade Mediaboxar och TV-boxar, fikade och pratade fiber mm.

Kunde du inte komma på Öppet Hus?
Om du har beställt installationshjälp och inte hämtat ut din Mediabox eller TV-box behöver du inte göra något. Montören har med sig det du behöver.
Ska du montera själv kan du hämta boxarna hos:

Gunnar Södergren, Barkassvägen 24, tel 072 5327593, måndag-torsdag nästa vecka (v6)

Staffan Gustafsson, Allmänna vägen 20, tel 070 6299144, onsdag-fredag nästa vecka (v 6)

Ring gärna innan så du säkert vet att vi är hemma!

Kan du ingen av dessa tider får du ringa någon av Gunnar eller Staffan för en tid då du säkert kan få dina boxar.

Behöver du längre fiberpatchkabel? Fiberpatchkabeln ska sättas in i boxen på insidan av huset och vidare till Mediaboxen. Standardlängden är 1 meter. Om avståndet är längre än så måste du meddela Staffan på e-postadress staffan@otterbackenfiber.se i förväg så vi kan få fram rätt längd på din kabel tills du ska hämta boxarna och kabeln.

Montering av boxarna
Mediaboxen heter Inteno EG300.
TV-boxen heter Dilog DIP701.

Beskrivningar av boxarna och manualer finns på vår hemsida www.otterbackenfiber.se.
Har du inte möjlighet att titta på dessa beskrivningar kan du höra av dig till Erik Söderström så ser han till att du får en utskrift.

Tillsammans med Mediaboxen fick man ett bakstycke. Det behöver du bara använda om du har för lång fiberpatchkabel, som kan slingas i den. Ska du använda den går det bäst om du delar den först och fäster ena delen i Mediaboxen innan du skruvar upp den andra. Du kan även skruva sätta upp mediaboxen direkt genom att hänga boxen på skruvar i väggen.

Kolla e-posten!
Har du ett e-postkonto ska du kolla din e-post ofta! Vi kommer att skicka fakturor och annan information via e-post. Endast de som inte har ett e-postkonto kommer att få informationen i sin brevlåda.

Gå in på vår hemsida
Det finns mycket mer information på vår hemsida www.otterbackenfiber.se Där finns även alla blanketter och avtal som behövs för att teckna avtal, samt beskrivningar och instruktioner. Gå in och titta! Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Har du frågor? Kontakta projektledaren Erik Söderström, Skagerns Energi telefon 0506 36279 eller e-post erik.soderstrom@gullspang.se !

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

13. Jan, 2017

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber

Dags att hämta boxar!

Hej!
Nu är grävningarna klara och fiberblåsningen har kommit en bra bit på väg. Det återstår en del, framförallt stamkabelsblåsningen, så vi får kontakt med omvärlden. Dessutom ska fibern svetsas i noden, i skåpen och i våra utomhusboxar. Det går bra, men har tagit lite mer tid än vi fått uppgift om tidigare. Det återstår med andra ord en del.

När blåsning och svetsning är klart ska vi lämna över dokumentationen till Net at Once som ska planera sitt arbete med den aktiva utrustningen som de ska sätta in i noden innan vi kan börja surfa.

Vi kan ännu inte säkert säga något datum när det är klart! Därför är det klokt att avvakta med uppsägning av era nuvarande tjänster som har kortare uppsägningstid än tre månader.

Så fort vi känner oss säkra på ett datum när vi kan börja använda nätet kommer vi att meddela er!

Öppet Hus i Folkets Hus den 29 januari 12.00-14.00
Vi har fått mediaboxarna som ska kopplas till innerboxen med en sk fiberpatchkabel. Mediaboxarna kommer att delas ut vid det öppna mötet. Vi beställer nu TV-boxar till de som ska ha det. Hinner vi få dem till den 29 januari , kan vi även dela ut dem.

Mediaboxen heter Inteno EG300.
TV-boxen heter Dilog DIP701.
Beskrivningar av boxarna och manualer finns på vår hemsida www.otterbackenfiber.se

Vi kommer även att dela ut fiberpatchkablar till de som vill ha standardlängden, som är 1 m. För er som behöver en annan längd kan ni lämna uppgift om längden via e-post till staffan@otterbackenfiber.se, så ska vi ta hem den åt er. Tänk på att fiberpatchkabeln har en glasfiberkärna som inte får knäckas. Därför ska man inte ha längre kabel än nödvändigt.

Har du fått hjälp med monteringen av fiberboxarna ut- och invändigt, behöver du inte hämta någon mediabox och fiberkabel. Montören kommer att ha dem med sig när han monterar mediaboxen.

Alla är självklart välkomna till Öppet Hus! Ni kan även passa på att ställa frågor om det är något ni undrar över. Vi ska svara efter bästa förmåga.

Kan du inte komma får du ett meddelande senare om var och när du kan hämta dina boxar.

Vi bjuder på fika.

Kolla e-posten!
Har du ett e-postkonto ska du kolla din e-post ofta! Vi kommer att skicka fakturor och annan information via e-post. Endast de som inte har ett e-postkonto kommer att få informationen i sin brevlåda.

Gå in på vår hemsida
Det finns mycket mer information på vår hemsida www.otterbackenfiber.se Där finns även alla blanketter och avtal som behövs för att teckna avtal, samt beskrivningar och instruktioner. Gå in och titta! Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Har du frågor? Kontakta projektledaren Erik Söderström, Skagerns Energi telefon 0506 36279 eller e-post erik.soderstrom@gullspang.se !

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

23. Dec, 2016

När börjar inblåsningen?

Den här veckan (v 51) var det meningen att inblåsning av fiber skulle påbörjats. Tyvärr blev det inte så. Fiberentreprenören fick problem när de skulle avsluta ett jobb någon annanstans. De fick flera stopp i blåsningen där och räknar med att de kommer hit för att börja inblåsningen i Otterbäcken efter nyår.
Vi hoppas att det inte ska leda till några större förseningar i vår tidplan.

Viktigt att tänka på när det gäller andra erbjudanden och uppsägning av ditt nuvarande abonnemang!
Om det kommer erbjudande från din nuvarande leverantör av Internet och TV så ska du tänka på att det förmodligen har en bindningstid. Gör inga val med bindningstid nu.
Du ska inte heller säga upp ditt nuvarande abonnemang eftersom vi inte med säkerhet kan säga när nätet kommer att vara klart.

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

6. Dec, 2016

Nu närmar det sig!

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber
Nu närmar det sig!

Hej!
Vid senaste byggmötet konstaterades att grävningarna fortgår. Nu återstår enbart sträckan Kajakvägen fram till skolan. För tillfället är det lite tjäle, men vi hoppas den ska försvinna i kommande helg då det verkar bli varmare igen.

Montera fiberboxarna NU! Vecka 51 påbörjas blåsningen in till husen!
Har du inte monterat fiberboxarna ännu är det hög tid att göra det nu. När slangen är framdragen till huset ska fastighetsägaren se till att ett hål borras genom väggen. Hålet ska vara minst 10 mm. Genom hålet ska sedan ett rör träs, t ex VP-rör. Borra från insidan och ut och med en liten lutning nedåt. Sedan ska anslutningsboxen monteras på utsidan och fastighetsboxen på insidan av hålet.

En beskrivning av detta finns på vår hemsida www.otterbackenfiber.se .

Vecka 51 ska man alltså börja blåsa fiber fram till husen som ska anslutas. Stamnätet påbörjas redan vecka 50. Nu sätts nodhuset söder om bandyplan. Sedan är det klart att börja blåsningen av fibern. I samband med inblåsningen kommer man även att svetsa samman fibersvansen från fastighetsboxen med den inblåsta fibern.

Vill du ha hjälp med monteringen av fiberboxarna
Vill du ha hjälp med att montera boxarna, borra hål i husfasaden samt installera mediaomvandlaren kan detta göras för ett fast pris av 800 kr inkl. moms. Anmälan ska göras via e-post eller telefon till Erik Söderström, erik.soderstrom@gullspang.se tel 0506- 362 79 eller Staffan Gustafsson staffan@otterbackenfiber.se tel 070 6299144. Anmäl om du vill ha hjälp nu så vi kan planera arbetet.

Monteringshjälpen påbörjas torsdagen den 8 december. De som berörs detta datum har blivit underrättade om det.
I priset ingår:
• Montering av fastighetsbox och anslutningsbox, hålborrning och tätning samt montering av kabelskydd på husfasad.
• Anslutning mellan mediaomvandlaren och fastighetsboxen

Vad händer nu – och sedan
Avtalen med tjänsteval sammanställs nu så vi kan beställa mediaboxar och TV-boxar. Det är viktigt att alla fibervalen kommer in nu annars försenas leveransen av boxar och det hela drar ut på tiden!

Fiberarbetena pågår under december. Samtidigt avslutas schaktarbetena med ingrävning till de kvarvarande husen. All dokumentation av vilka fiber som går till vem lämnas över till Net at Once, så de vet vilka tjänster som ska kopplas till rätt fastighet.

I andra halvan av januari börjar Net at Once montera den aktiva utrustningen i noden. Därefter ska nätet vara klart för start. Definitivt startdatum återkommer vi med så snart vi har ett. Vi vill vara säkra på att det håller, så ni kan säga upp era nuvarande Internet och TV-avtal och vara trygga med att det kommer att fungera utan avbrott.

Kolla e-posten!
Har du ett e-postkonto ska du kolla din e-post ofta! Vi har redan nu skickat ut en faktura på 6 000 kr via e-post. Vi kommer även att skicka ut meddelanden om installation, val och nyhetsbrev med e-post i fortsättningen. Endast de som inte har ett e-postkonto kommer at få informationen i sin brevlåda.

Gå in på vår hemsida
Det finns mycket mer information på vår hemsida www.otterbackenfiber.se Där finns även alla blanketter och avtal som behövs för att teckna avtal, samt beskrivningar och instruktioner. Gå in och titta! Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Har du frågor? Kontakta projektledaren Erik Söderström, Skagerns Energi telefon 0506 36279 eller e-post erik.soderstrom@gullspang.se !

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

12. Nov, 2016

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber

Att tänka på inför fiberinstallationen

Hej!
Onsdagen den 9 november hade Otterbäckens Fiber ett informationsmöte. Erik Söderström informerade om läget för utbyggnaden. Edin Delkic från Net at Once informerade om utbudet vi kommer att välja från på nätet. Vi informerade även om boxmontering på huset och delade ut boxar till de närvarande.
Mötet var välbesökt. Mer än 100 deltagare var med!

Utbyggnaden
Läget just nu
Den beräknade totala grävlängden i Otterbäcken är 10 000 meter och den planerade grävtiden är 31 veckor. Hittills har 9 000 m grävts och den faktiska grävtiden hittills är 19 veckor. Nu har vi etapp 4-5 kvar. Det är bara 1 000 meter, men med erfarenhet från etapp 3 är det betydligt mer svårschaktat öster om Allmänna vägen. Mer stora stenar ligger i fyllningen under asfalten, vilket gör att det tar längre tid att schakta. Schaktaren räknar därför med att det kommer att ta ca 6 veckor att gräva den återstående sträckan.

Fiberblåsningen
Fiberarbetena kommer att starta när det är någon vecka kvar av schakten. Då ska fiberboxarna vara monterade in- och utvändigt, så att de kan blåsa och svetsa fibern mot den fibersvans som finns med boxarna. Därför är det klokt att redan nu montera fiberboxarna. Mer om detta senare i detta brev.

Tjälen
Vintern ser ut att ha släppt sitt grepp om Otterbäcken just idag, men tjälen ligger hela tiden som ett orosmoln över den fortsatta schakten. Vi hoppas att den släpper. Under alla förhållanden går det inte att schakta med tjäle i marken. Skulle tjälen inte släppa nu innebär det att vi snällt får vänta tills den släpper. Därför är det svårt att säga ett datum när fibern kommer att vara installerad i husen.

Vilka tjänster kan man välja?
Vi kan göra fem val när det gäller vilken typ av grundtjänst vi vill ha.
• Triple-play som innehåller Internet 200/200 Mbit/sek, IP-telefoni och TV med 22 kanaler. 345 kr per månad inkl serviceavgift. 5 års bindningstid.

• Internet 200/200 Mbit/sek och IP-telefoni. 250 kr/månad i 5 år inkl serviceavgift.

• Öppen plattform. Här kan man välja mellan flera olika Internetleverantörer och TV. Detta blir oftast ett dyrare alternativ jämfört med de två tidigare, men det finns med för att vi ska ha ett öppet alternativ. Boxavgift tillkommer. Serviceavgift 50 kr/månad tillkommer.

• Delårsabonnemang, du kan köpa tjänst för den tid du vill ha, bra för t ex fritidshusägare. Boxavgift tillkommer. Serviceavgift 50 kr/månad tillkommer.

• Vilande abonnemang. Du bestämmer om du vill köpa tjänst senare. Service avgift 50 kr/månad.
Mer om dessa tjänster, innehåll mm finns att läsa på ett särskilt dokument som är med i detta utskick och som finns på vår hemsida.
Med i utskicket och på vår hemsida finns även en blankett där man väljer vilken tjänst man vill ha. Läs noga igenom båda sidorna på blanketten innan du gör ditt val!
Du kan även välja till 1 Gbit/sek för 99 kr extra/månad. Det finns oändliga möjligheter att välja till olika TV-tjänster. Gå in på www.sappa.se och se på olika möjligheter till tillval. Sappa Alltid ingår i vårt triple-play-abonnemang, så det är bara att välja. Du kan självklart välja till fler TV-boxar.

Blanketten ska lämnas till Staffan Gustafsson, Allmänna vägen 20, Otterbäcken eller till Erik Söderström, Gullspångs kommun senast den 30 november

Viktigt att tänka på när det gäller andra erbjudanden och uppsägning av ditt nuvarande abonnemang!
Om det kommer erbjudande från din nuvarande leverantör av Internet och TV så ska du tänka på att det förmodligen har en bindningstid. Gör inga val med bindningstid nu.
Du ska inte heller säga upp ditt nuvarande abonnemang eftersom vi inte med säkerhet kan säga när nätet kommer att vara klart.

Boxmontering på huset – gör själv eller få hjälp
När slangen är framdragen till huset ska fastighetsägaren se till att ett hål borras genom väggen. Hålet ska vara minst 10 mm. Genom hålet ska sedan ett rör träs, t ex VP-rör. Borra från insidan och ut och med en liten lutning nedåt. Sedan ska anslutningsbox monteras på utsidan och fastighetsboxen på insidan. En beskrivning av detta finns på vår hemsida www.otterbackenfiber.se .
Vill du ha hjälp med att montera boxarna och borra hål kan du få det för 800 kr inkl moms. Anmäl via e-post eller telefon om du vill ha hjälp (se nedan).
Boxar delades ut på mötet. För de som inte kunde vara med på mötet kan boxar avhämtas på fyra ställen, ring först så vi är hemma!

Gunnar Södergren, Barkassvägen 24, tel 072 5327593
Ulf Nilson, Barkassvägen 20, tel 070 5214855
Staffan Gustafsson, Allmänna vägen 20, tel 070 6299144
Marcus Johansson, Galeasvägen 19, tel 070 9433633 Endast kvällstid!
Då kan du även beställa monteringshjälp.

Köp hjälp med monteringen
Vill du ha hjälp med att montera boxarna, borra hål i husfasaden samt installera mediaomvandlaren kan detta göras för ett fast pris av 800 kr inkl. moms. Anmälan ska göras via e-post eller telefon till någon av personerna i styrelsen, se ovan. Ni som redan har anmält er intresserade av hjälp kan bortse från denna information.

I priset ingår:

• Montering av fastighetsbox och anslutningsbox, hålborrning och tätning samt montering av kabelskydd på husfasad.
• Anslutning av mediaomvandlaren och fastighetsboxen

För mer hjälp, tillexempel för att ansluta TV, tele och internet till mediaomvandlaren, kan det göras för till ett fast timpris av 420 kr. exkl. moms.

Arbetet kommer utföras av Peter på företaget PF.s Entertainment service genom projekts totalentreprenör Skagerns energi.

För tekniska frågor och tips kring din fiberanslutning och installation, är ni välkomna att ringa eller mejla till Peter. Tele: 0708763884. Epost: p.f.sentertainmentservice@telia.com

Gör valen och montera boxen
Läs igenom vilka paket som finns att välja mellan och gör ditt val. Tänk på att fylla i rätt fastighetsbeteckning och adress. Tänk även på att det är den som står för abonnemanget som ska aktivera det när du blivit inkopplad. Annars blir det problem.

Kolla e-posten!
Har du ett e-postkonto ska du kolla din e-post ofta! Vi har redan nu skickat ut en faktura på 6 000 kr via e-post. Vi kommer även att skicka ut meddelanden om installation, val och nyhetsbrev med e-post i fortsättningen. Endast de som inte har ett e-postkonto kommer att få informationen i sin brevlåda.

Gå in på vår hemsida
Det finns mycket mer information på vår hemsida www.otterbackenfiber.se Där finns även alla blanketter och avtal som behövs för att teckna avtal, samt beskrivningar och instruktioner. Gå in och titta! Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Har du frågor? Kontakta projektledaren Erik Söderström, Skagerns Energi telefon 0506 36279 eller e-post erik.soderstrom@gullspang.se !

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

8. Nov, 2016

1:a debiteringen

Nu är faktura på 6000:- för en delbetalning av insatsen utskickad. Fakturan är utskickad med e-post och förfallodag är 161130. Kolla er E-post och om det är någon som inte fått den hör av er.

24. Sep, 2016

Nyhetsbrev från Otterbäckens Fiber

Hej!
Hösten är på väg efter att ha gjort halt under september. Schakten för fiber i Otterbäcken pågår för fullt och många har fått en slang indragen till sitt hus. Det börjar så smått dra ihop sig till lite eget arbete på huset. Dosor ska sättas upp och hål ska borras.

Medlemsmöte den 9 november kl 19.00
Vi kommer att ha ett medlemsmöte i Otterbäckens Folkets Hus den 9 november. Då kommer vi att informera om vilka val vi kan göra när det gäller Internet, TV och telefoni mm. Ni kommer att kunna hämta boxar för montage ut- och invändigt. Ni kommer att få en definitiv tidplan för resterande delar av utbyggnaden. Särskild kallelse kommer att gå ut, men boka tiden redan nu!

Etapp tre påbörjad
Nästan tre månader har det schaktats för fiber i Otterbäcken. Etapp 1 (Badängen till Barfoten väster om Allmänna vägen) och etapp2 (båda sidor om Amnevägen fram till hamnen) är så gott som klara. Återstår en sträcka från Badängen till hamnen. Där ligger många ledningar som gör att vi får schakta särskilt försiktigt. Tidigare i veckan påbörjades etapp 3 ( B-D-vägarna öster om Allmänna vägen). Den etappen beräknas vara klar om ca tre veckor. Därefter kommer resterande vägar öster om Allmänna vägen. Schaktarbetet beräknas vara slutfört månadsskiftet november-december, sedan startar fiberblåsning. Tidplanen för den är inte klar ännu. Under våren kommer sedan asfaltsåterställningen att ske. Vi avvaktar med asfalteringen tills alla fiberarbeten är klara ifall det skulle uppstå något stopp och man behöver gräva igen på någon punkt.

Kundprojekteringen
Kundprojekteringen pågår och är i stort sett klar utmed etapp 3. Projektledaren från Skagerns Energi är Erik Söderström. Han har skickat ut ett brev med kartbild som visar hur sträckan ska dras. Kundprojekteringen innebär att Erik och fastighetsägaren tillsammans bestämmer var anslutningen ska göras. Erik gör ett besök hos alla fastighetsägare som ska ha fiberanslutning. Vid det besöket markerar han och fastighetsägaren var på tomten som fibern ska gå in och var på huset som fibern ska anslutas. Etapp 4 kommer att få besök med början i oktober.

Arbete du kan göra själv – eller få hjälp med
När slangen är framdragen till huset ska fastighetsägaren se till att ett hål borras genom väggen. Hålet ska vara minst 10 mm. Genom hålet ska sedan ett rör träs, t ex VP-rör. Borra från insidan och ut och med en liten lutning nedåt. Sedan ska anslutningsbox monteras på utsidan och fastighetsboxen på insidan. En beskrivning av detta kommer att finnas på vår hemsida www.otterbackenfiber.se . Boxar kommer att finnas för avhämtning under hösten. Vi kommer att meddela er när det är dags.

Vill eller kan du inte göra detta själv finns hjälp att få. PF:s Entertainment service i Hova kan göra arbetet för 800 kr inkl moms. Då ingår montering av fiberbox, håltagning, med rör, ev tätning. Kabelskydd med fixering av slang ingår där det behövs. Finns andra önskemål än detta kan det lösas mot pristillägg. Vi i föreningen samlar ihop önskemål om detta och skickar sedan en samlad beställning.

En första debitering under hösten
Som vi tidigare sagt kommer vi att debitera 6 000 kr per anslutning under hösten. Resterande belopp kommer att debiteras när anslutningen är klar. Vi kommer att skicka ut en faktura när det är dags att betala.

Gå in på vår hemsida
Det finns mycket mer information på vår hemsida www.otterbackenfiber.se Där kan man läsa om hur de olika etapperna se ut, man kan se tidplanen och mycket mer. Där finns även alla blanketter och avtal som behövs för att teckna avtal. Gå in och titta. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Har du frågor? Kontakta projektledaren Erik Söderström, Skagerns Energi telefon 0506 36279 eller e-post erik.soderstrom@gullspang.se !

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

24. Aug, 2016

Sista dag för anmälan etapp 3

Sista anmälningsdagen för fiberanslutning på etapp 3 är den 4 september
För alla fastigheter som ligger längsmed etapp 3 är den 4 september sista dagen för att ansluta sin fastighet till fiber för grundpriset 20 000 kr, därefter höjs anslutningspriset till 25 000 kr.
Anmälan görs genom att fylla i blanketten (Avtal om fastighetsanslutning) och skicka den till adressen:
Otterbäckens fiber ek. föreningen
Allmänna vägen 20
547 72 Otterbäcken

OBS! Hjälp med planeringen för grävning och inkoppling fiber för etapp 3
Som hjälp för fiberföreningens medlemmar kommer Skagerns Energis representant, Erik Söderström, den 5, 6, 7, 8 och 9 september mellan 18-20,30 att gå runt till alla berörda fastighetsägare och tillsammans med dem komma överens om vart på deras tomt som fibern ska grävas ner och kopplas till huset. Detta kommer att märkas ut med hjälp av markeringspinnar som föreningen tillhandahåller. Erik kommer att börja sin rundtur i söder vid båtklubben och sen gå österut mot riksväg 26. Om du redan nu vet med dig att tiderna inte passar dig så kontakta Erik och boka in en annan tid. För bokning av anslutningsbesök och övriga frågor kontakta:

Erik Söderström, tel. 0506-36279, Epost:erik.soderstrom@gullspang.se

8. Jul, 2016

Sista dag för anmälan etapp 1

Sista anmälningsdagen för fiberanslutning på etapp 1 är den 7 augusti
För alla fastigheter som ligger längsmed etapp 1 är den 7 augusti sista dagen för att ansluta sin fastighet till fiber för grundpriset 20 000 kr, därefter höjs anslutningspriset till 25 000 kr.
Anmälan görs genom att fylla i blanketten (Avtal om fastighetsanslutning) och skicka den till adressen:
Otterbäckens fiber ek. föreningen
Allmänna vägen 20
547 72 Otterbäcken

27. Jun, 2016

Nu börjar vi gräva!

Efter en fin midsommar börjar äntligen utbyggnaden av Otterbäckens fibernät.

Grävstart på tisdag den 28 juni
Måndagen den 27 juni kommer grävmaskiner med mer att flyttas till Otterbäcken. Vår totalentreprenör Skagerns Energi har upphandlat en gräventreprenör som heter Amnelinds. De kommer att starta grävningen den 28 juni. Eftersom vi ännu inte fått tillstånd från Trafikverket, påbörjas grävningen på den kommunala marken i stället.

Etapp 1 som påbörjas nu går från hamnen söderut till skolan och campingen. Här på vår hemsida du ser alla fem etappernas sträckning.

Kundprojekteringen är påbörjad
Kundprojekteringen har påbörjats och är i stort sett klar utmed etapp 1. Projektledaren från Skagerns Energi heter Erik Söderström. Han har skickat ut ett brev med kartbild som visar hur sträckan ska dras. Kundprojekteringen innebär att Erik och fastighetsägaren tillsammans bestämmer var anslutningen ska göras. Erik gör ett besök hos alla fastighetsägare som ska ha fiberanslutning. Vid det besöket markerar han och fastighetsägaren var på tomten som fibern ska gå in och var på huset som fibern ska anslutas.

Kommande etapper kommer att få liknande utskick med kartbild följt av ett besök av Erik på samma sätt som i etapp 1 innan respektive etapp byggs ut.

Debitering vid byggstart
Som vi tidigare sagt kommer vi att debitera 6 000 kr per anslutning i samband med byggstart på respektive sträcka. Resterande belopp kommer att debiteras när anslutningen är klar.

Anslut dig nu – slipp extrakostnader!
Kostnaden för anslutning kommer att vara 20 000 kr inkl grävning på tomten. Anmäler du att du vill ha din fastighet ansluten efter det att schakten på din etapp har påbörjats, kommer du att få betala minst ytterligare 5 000 kr för att täcka de merkostnader som blir för att gå tillbaka och etablera på nytt. Efteranslutningarna kommer troligen inte att kunna utföras direkt efter din beställning utan vi kommer att avvakta flera efterbeställningar innan vi börjar.

Har du frågor? Kontakta projektledaren Erik Söderström, Skagerns Energi telefon 0506 36279 eller e-post erik.soderstrom@gullspang.se !

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

17. Jun, 2016

Anslutningsbesök, Etapp 1

Under den gånga veckan har Skagerns Energi påbörjat anslutningsbesöken för föreningens medlemmar på etapp 1. Enligt den information som tidigare gått ut skulle besöken ske måndag, onsdag och torsdag mellan kl. 18.00- 20.00. Men då besöken tagit lite längre tid än vad planerat hann vi inte med att besöka alla medlemmar. Besöken kommer istället att fortsätta på måndag och tisdag nästa vecka (v.25), mellan kl. 18.00- 20.00.
Finns det några frågor eller funderingar så hör av er till Skagerns energis representant Erik Söderström.
Tel: 0506-36279
e-post: erik.soderstrom@gullspang.se

24. Mar, 2016

Nu börjar det hända lite i fiberarbetet.

Hej!
Här kommer lite information om vad som händer med Otterbäckens Fiber under vår och sommar.

Årsstämma
Den 10 februari hade Otterbäckens Fiber sin Årsstämma. Det var sedvanliga årsstämmoförhandlingar, men det togs även en del beslut om hur vi går vidare.

Första etappen startas i Maj
Som vi har sagt tidigare blir den första etappen på utbyggnaden den så kallade stamledningen. Den går genom Otterbäcken från norr till söder. Utifrån den ledningen kommer resten av nätet att utgå. Otterbäckens fibernät kommer att koppla ihop Thasse med Amnehärads fibernät. För stamledningen genom Otterbäcken får vi bidrag från kommunen som vill ha skolan ansluten med fiber snarast. Vi hoppas kunna komma igång i början av maj. Vi avvaktar tillstånd från Trafikverket, så att vi får ligga i vägområdet utmed Allmänna vägen. Vi har fått markavtal med de fastighetsägare vars fastigheter vi behöver passera på denna etapp.

De resterande delarna av fibernätet kommer att påbörjas i anslutning till att vi bygger stamnätet. För dessa etapper kan fler fastighetsägare bli kontaktade om vi vill gå över deras mark.

Klart med schaktentreprenör för utbyggnaden
Skagerns Energi som är vår totalentreprenör har i samråd med Otterbäckens fiber beslutat att Amnelinds är den som har den för föreningen mest fördelaktiga offerten. Amnelinds har bl a schaktat åt Skagern-Undens fiberförening. De är mycket nöjda med utfört arbete. Byggkostnaderna kommer att ligga i nivå med våra kalkyler.

Debitering vid byggstart
I samband med att vi påbörjar den första etappen kommer vi att debitera 6 000 kr per anslutning utmed sträckan. När vi sedan fortsätter utbyggnaden kommer även de som ligger utmed de kommande sträckorna att debiteras samma belopp vid byggstart. Resterande belopp kommer att debiteras när anslutningen är klar.

Anslut dig nu – slipp extrakostnader!
Kostnaden för anslutning kommer att vara 20 000 kr inkl grävning på tomten. Anmäler du att du vill ha din fastighet ansluten efter det att schakten på din etapp har påbörjats, kommer du att få betala ytterligare 5 000 kr för att täcka de merkostnader som blir för att gå tillbaka och etablera på nytt. Efteranslutningarna kommer troligen inte att kunna utföras direkt efter din beställning utan vi kommer att avvakta flera efterbeställningar.

Öppet Hus och Extrastämma i Otterbäckens fiberförening
Måndagen den 18 april kl 18.00 i Folkets Hus, kommer det att bli Årsstämma i Otterbäckens Fiber. Då kommer vi att göra ett fyllnadsval. Det är Marie Wedin som ska väljas in i styrelsen. Marie har lovat att ta kassörsuppdraget i föreningen.

Samma kväll har vi Öppet Hus fram till kl 21.00. Då kan alla som vill ha en anslutning komma och teckna ett formellt avtal om anslutningen. Vi kommer att skicka ut avtalet i förväg till er som anmält att ni vill ha en anslutning. Avtalet och mycket mer information finns på vår hemsida www.otterbackenfiber.se där alla kan läsa det. Gå in där och titta!

Har du frågor? Kontakta projektledaren Erik Söderström, Skagerns Energi telefon 0506 36279 eller e-post erik.soderstrom@gullspang.se !

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

6. Jan, 2016

God fortsättning!

Hej!
God fortsättning på det nya året! I år hoppas vi verkligen på att det blir fiber till oss i Otterbäcken. Vad har hänt under den dryga månad som gått sedan förra nyhetsbrevet? Ja, det har ju varit jul- och nyårshelger, så arbetet har gått lite på sparlåga. Det är en hel del på gång som ni kan läsa om nedan.

Första etappen
Den första etappen på utbyggnaden blir den så kallade stamledningen. Den går genom Otterbäcken från norr till söder. Utifrån den ledningen kommer resten av nätet att utgå. Ni har säkert sett hur det grävs utmed gång- och cykelbanan mot Sjötorp. Det är Thasse fiberförening som har i uppdrag att bygga stamnät bl a från Askevik till Otterbäcken. Den slutar vid korsningen mot 26:an. Där ska vi i Otterbäckens fiberförening ta den vidare. I samband med schaktarbeten som genomförts i södra delen av Allmänna vägen har tomrör lagts ned, som vi kan dra fiber i. Amnehärads fiberförening har dragit tomrör för sin del av stamnätet Till en punkt nära hamnen. De tomrören kommer vi i Otterbäcken att utnyttja genom att dra fiber i dem från korsningen Industrivägen och cykelbanan till Gullspång. För stamledningen genom Otterbäcken får vi bidrag från kommunen som vill ha bl a skolan ansluten med fiber snarast.

För att gå genom Otterbäcken med stamledningen måste vi skriva markavtal i de fall där fiberledningen ska ligga på privatägd mark. De berörda markägarna är kontaktade och avtalsskrivningen kommer att påbörjas nu när alla helger är över. Vill du se hur stamledningen ska gå kan du gå in på vår hemsida www.otterbackenfiber.se och klicka på kartor.

Vi kommer att fortsätta med de resterande delarna av fibernätet i anslutning till att vi bygger stamnätet. Då blir det fler fastighetsägare som blir kontaktade för att vi vill gå över deras mark. Dessa kontakter tas när avtalen för stamledningen är klara.

Årsstämma i föreningen
Den 10 februari kl 19.00 i Folkets Hus, kommer det att bli Årsstämma i Otterbäckens Fiber. Då kommer det att bli sedvanliga årsstämmoförhandlingar och information om läget i utbyggnaden. Formell kallelse kommer att skickas ut till medlemmarna senast 14 dagar före stämman. Boka in tiden redan nu

Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening

28. Nov, 2015

Arbetet med fiber i Otterbäcken går vidare

Vi ser nu att vi har nästan 130 fastigheter som ska anslutas. Det fattas alltså ett 20-tal. Samtidigt pågår diskussioner med fastighetsägare, vilket gör att vi har förhoppningar om att fler kommer med.

Som ni hört så har vi och Skagerns Energi AB sagt att det krävs 150 som skriver på anmälan om fiberanslutning för att vi ska påbörja utbyggnaden. Detta baserar vi på de kalkyler som gjorts hittills. Kalkylerna bygger på att vi kan gå i gräs- och grusytor i hög utsträckning för att slippa schakta i asfalt, som blir dyrare.

För att få ett bättre grepp om kostnaderna kommer vi nu att detaljprojektera nätet samtidigt som vi börjar att skriva markavtal med de fastighetsägare som kan tänka sig att låta fiberslangarna gå på deras mark.

Schaktpriserna i våra kalkyler är schabloner som grundar sig på vad det har kostat i liknande fall. Nu går Skagerns Energi ut och handlar upp schakten för ett fibernät i Otterbäcken. Då kan vi se om kostnaderna kommer att bli det vi utgått från i våra kalkyler eller ej.

När vi sammanställer resultatet av markavtalsdiskussionerna, detaljprojekteringen och schaktupphandlingen får vi en kostnadsuppskattning av fiberutbyggnaden som är mycket nära vad den verkliga kostnaden blir.

Allt detta sammantaget kommer att ge ett bra underlag för beslut om att påbörja utbyggnaden av Otterbäckens fibernät. Stämman som föreningen hade den 15 juni gav styrelsen i uppdrag att ta beslut om utbyggnad när vi är säkra på att ekonomin går ihop för föreningen.

Vi hoppas kunna ta det beslutet inom en månad!

Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening
Skagerns Energi AB

15. Nov, 2015

Nu har anmälningstiden gått ut.

Tack alla som anmält er!

Nu är 15 november tillända och anmälningstiden har gått ut. Vi har i dagsläget drygt 120 anmälda. Ytterligare några kan vara på väg. I överenskommelsen med Skagerns Energi behöver det vara minst 150 anmälda för att kunna starta utbyggnaden.

Styrelsen kommer att träffas v 48 för att diskutera hur och om vi ska fortsätta. Vi kommer även att träffa Skagerns Energi och få deras syn på läget. Därefter kommer vi att gå ut med besked till er om vad vi föreslår för fortsättningen från styrelsens sida.

Har ni inte anmält er ännu, men bestämmer er för att vara med nu kan ni skicka in anmälan under v 47 så vi har det med i underlaget för diskussionerna v 48.

Styrelsen för Otterbäckens Fiber Ekonomisk Förening.

20. Okt, 2015

Hej!
Vi vill berätta lite vad som händer med fiberutbyggnaden i Otterbäcken för alla i Otterbäcken, vare sig man är medlem i Otterbäckens Fiber eller ej.

Vi behöver fler anmälningar!
För att komma igång med schaktarbetet måste vi ha 150 anmälda. Idag är vi ca 110 anmälda, så vi behöver bli fler. För att få ta del av fibererbjudandet måste du vara med i föreningen. Nu är vi ca 160 medlemmar och vi hoppas på fler.

Har du inte anmält dig ännu? Gör det snarast, om du vill ha fiber. Vi vill att du anmäler dig senast den 15 november, så vi kommer igång med utbyggnaden.

Skyltar för de som är anmälda
Vi har tillverkat och delat ut skyltar till de som anmält sig. Man kan nu se att det faktiskt är ganska många anmälningar. Anmäl dig så kommer vi med en skylt till dig också!

Skagerns energi ligger i startgroparna
Så fort vi blivit tillräckligt många kommer vår totalentreprenör, Skagerns Energi, att sätta till alla krafter för att få igång schaktarbetet. Förhoppningen är att vi snart ska få tillgång ett framtidssäkert och snabbt fibernät i Otterbäcken.
Vad kostar det att ansluta sin fastighet?
Väljer du att betala allt på en gång betalar du 20 000 kr. För det får du ingrävt till huset. Vill du gräva själv, så betalar du 18 500 kr.
Du kan även få delfinansiering som du betalar på 6 år. Då kostar det 13 000 kr om du vill ha ingrävt och 11 500 kr om du gräver själv. Kostnaden för delfinansieringen blir då 108 kr per månad i 6 år.

Vad kostar det att köpa tjänster?
Det finns ett så kallat tripleplaypaket. Det innebär att man får Internet 200/200 Mbit/sek, IP-telefoni och ett TV-utbud med 20 kanaler. Man får även en box med fyra portar och trådlöst wifi inbyggt. Det paketet kostar 331 kr/månad.
Vill du köpa mer kanaler så finns tillgång till såväl Viasat och C-more och alla deras kanaler. Vill du vänta med att använda nätet betalar du 50 kr i månaden för drift och övervakning av nätet.

Har du frågor?
Har du frågor eller om du undrar över något? Tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen så ska vi besvara dina frågor.

Välkommen med Din anmälan!

11. Okt, 2015

Hej!

Jag förstår att det är många som undrar vad som händer med fiberutbyggnaden i Otterbäcken, så här kommer lite aktuell info om läget

Vi behöver fler anmälningar!
För att komma igång med schaktarbetet måste vi ha 150 anmälda. Idag är vi endast 101 anmälda, så vi behöver bli många fler. I föreningen är vi ca 160 medlemmar och därför hoppas vi att det ska finnas många bland de som ännu inte anmält sig som vill ansluta sig till fibernätet. Prata gärna med grannarna och be dem anmäla sig.

Har du inte anmält dig ännu? Gör det snarast, om du vill ha fiber. Har du ångrat dig och inte vill ha fiber? Då vill vi gärna att du talar om det också, så vi vet. Vi vill att du anmäler dig senast den 15 november.

Ny hemsida
Vi har gjort en hemsida som vi uppdaterar kontinuerligt. Den hittar du på www.otterbackenfiber.se . Gå gärna in där och titta! Du hittar aktuell information och kan se en karta på anslutningsläget. Sidan kan även läsas i läsplattor och smartphones.

Skyltar för de som är anmälda
Vi har nu tillverkat skyltar för att du som anmält dig ska sätta upp den i tomtgräns mot gatan, så våra grannar och andra som passerar kan se att det faktiskt är ganska många som anmält sig. Vi kommer att börja dela ut dessa skyltar under v 42. Vill du ha hjälp med att sätta upp skylten så säg till oss så fixar vi det.

Skagerns energi ligger i startgroparna
Så fort vi blivit tillräckligt många kommer vår totalentreprenör, Skagerns Energi, att sätta till alla krafter för att få igång schaktarbetet. Vi hoppas att vi snart ska få tillgång till ett framtidssäkert och snabbt fibernät i Otterbäcken.

Har du frågor?
Har du frågor eller om du undrar över något? Tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen så ska vi besvara dina frågor.

Du kan se våra mailadresser på hemsidan om du hellre vill skriva mail.

Styrelsen för Otterbäckens Fiber gm

Staffan Gustafsson

Otterbäckens Fiber EK. för.
Allmänna vägen 20
547 72 Otterbäcken
Tel 0706 299144
E-post staffan.gustafsson@haljestrand.se
Web www.otterbackenfiber.se

12. Sep, 2015

Fiberskyltar

Under oktober månad kommer styrelsen att leverera "Fiberskyltar" till de fastighetsägare i Otterbäcken som anmält att de vill ha fiber. I dagsläget är det c:a 100 stycken.